2008-12-09

Saknar Sara

Café Nyfiket på Kulturhuset i Jönköping skickar regelbundet mail med veckans matsedel. Och det är ju inte så ovanligt. Det som är märkvärdigt med dessa mail är att man längtar till att få dem, tack vare Sara som jobbar i administrationen (Kulturhuset drivs av kommunen) som skriver små fyndiga och roliga meddelanden.

Det är ett bra sätt att kommunicera med sina kunder och stärka kundrelationerna. Man ser mailet från Sara på Nyfiket och blir glad och vill öppna det. Men det är tydligen inte alla som har förstått det goda i situationen att en person i organisationen använder sin humor och talang för att hjälpa företaget. För ett tag sedan hörde jag att en del i huset inte tyckte att det var passande med personliga och roliga kommentarer till matsedeln. Och nu inser jag att Sara inte har skrivit någonting sedan vecka 45!

Har Sara blivit satt på plats ("Ditt jobb är att skicka ut en matsedel, inte roa kunderna!")? Eller är hon bara på semester?

Så här har mailen från Nyfiket sett ut de senaste veckorna:
________________________
Från: info@kulturhusetjonkoping.com
Ämne: Veckans lunch på café nyfiket
Datum: måndag 8 dec 2008 11.39.20 GMT+01:00
Till: Undisclosed-Recipient:;
Hejsan! Här kommer veckans matsedel på Nyfiket. /direktörn

________________________

Och så här såg ett typiskt Sara-mail ut:
________________________
Från: sara@kulturhusetjonkoping.com
Ämne: Nyfikets matsedel v.42
Datum: måndag 13 okt 2008 12.00.45 GMT+02:00
Till: Undisclosed-Recipient:;

Hej kompis!

Livskris, ålderskris och identitetskris - släng er i väggen. Årets kris är den ekonomiska krisen. Folk oroar sig för sparpengar, pensionspengar, varsel, tuffa tider och ungefär allt dåligt som kan hända. Men så finns det sådana som tar det hela med ro...
Finns det något smartare lunchval än buffé i ekonomiska kristider? Det skulle isåfall vara en buffé med tonvikt på grönt... Vet ni att citronen fyrdubblats i pris bara det senaste året? Denna veckans luncher finner du om du följer länken eller kollar bifogad matsedel.
http://www.kulturhusetjonkoping.com/nyfiket/matsedel.htm

Kom igen, på med byxan med resårmidja, så ses vi i Nyfiket i veckan!
Sara
Kulturhuset, Jönköping
036 -19 01 81

________________________

Jag säger bara: their loss!

Inga kommentarer: