2009-05-10

Retorik

För att lära eller övertyga någon måste man först och främst väcka målgruppens uppmärksamhet. Alla som läst lite retorik vet det.

Min 5-åring Åke har redan hajat. Ändamålen helgar medlen när han lär ut alfabetet till de mindre killarna på dagis. Elliots mamma berättade om Elliots utlägg vid middagsbordet för någon vecka sedan:

- Mamma, i dag har Åke lärt mig ett nytt svärord: fy fan! Och det börjar på f.

5 kommentarer:

Västbacken sa...

Ha ha han är verkligen rolig Åke :)

Må bra

Lotta

Åsa Dahlqvist sa...

Det är många fula ord som prövas nu. Men vet du vad dagisfröknarna säger: När du svär blir alla barnen jätteledsna!

Varför ljuger de så? De enda som möjligtvis blir ledsna är personalen som inte blir åtlydda samt jag o Jonas som inte lyckats uppfostra honom bättre.

Familjen Samuelsson sa...

Vi har också haft svärordsdiskussioner. Även om man försöker få dem att låta bli så kan det ju faktiskt slinka ur en och annan också ur vuxnas munnar och kanske framförallt ur äldre barns munnar. Så vi hamnade ofta i meningslöst tjat om vem som svär och vem som inte svär. Gunnar kom så småningom själv fram till vår regel om dem: Vi svär inte OM någon människa och inte TILL någon människa. Det är väl ok så länge?

Hur går det med flyttplanerna för Memma och för familjen Dahlqvist? Var håller ni till i sommar?

Emilia

Åsa Dahlqvist sa...

Hej Emilia och familjen S! Själva flyttdagen blir den 13 juni, på Åkes födelsedag. Så vi kommer att hålla till i Fiskarhöjden med omnejd i sommar. Men det blir nog ett och annat besök i Jönköping också. Vår kära segelbåt flyttar vi nästa sommar.

Familjen Samuelsson sa...

Det är ju nästan precis när vi kommer hem!!!!! Snyft!
Ok, tar mig samman och kommer förbi med en hämtlunch sista skolveckan när ni packar? / Emilia