2008-11-28

Dyrgripar

Varför förväntas det att vi mammor helt plötsligt, 25 år efter senaste syslöjdslektionen, ska kunna kreera scenkläder? Ingen jag känner kan sy. Våra mammor kan sy, men av någon anledning verkar min generation vara förlorad. 4-åringen skrattade gott när han hörde att jag sa att jag skulle ta fram min symaskin.
"Haha, du har väl ingen symaskin!"
Jag förklarade att det hade jag visst det. Den står längst in i garderoben men mamma tar inte fram den så ofta.
Efter en halvtimme tog han upp ämnet igen: "När vi kommer hem, kan du visa mig den där stickomaten då?"
Denna kreation i äkta fodertyg har jag egenhändigt skräddat åt min 6-åring inför julens dansuppvisning. Som jag har slitit! I timtal har jag nervöst tänkt och mätt och klippt och försökt tämja slarvmajan inom mig. Om jag skulle debitera mitt normala timarvode är värdet på den unika outfitten (stlk 116) ungefär 8 000 kr. Någon som vill lägga ett bud?
Observera den omsorgsfullt lagda sömmen i linningen.

Ps. Har ni varit med om en fotbollstränare som ber farsorna att ta fram nål och tråd och fixa säsongens dräkter? Absurda tanke.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Oh snälla, men det var duktig gjord! Du visade i alla fall upp den. Och så tänkte jag på papporna som skulle sy ... jå, det skulle vara roligt. Jag är säkert att dina barn upskattar dräkten som är värd 8000 kr! Har det så bra / ela

Åsa Dahlqvist sa...

Som tur är känner jag inte att jag måste vara bäst på att sy.:-)