2008-11-27

Ballonger - uppstickare på Saco Studentmässan

Bra jobbat modiga Charlotte Ekberg på Södertörns Högskola som vågade använda ett av mina förslag till aktivitet på Saco Studentmässa förra veckan. Det är ju alltid lättare att ge råd än att verkligen genomföra dem.

Charlotte ville dels göra något nytt för att de inte bara skulle "stå av" mässan, dels öka kännedomen om Södertörns högskola. Aktiviteten blev något så barnsligt enkelt som heliumballonger. Här kommer den modiga biten. Det finns en stor rädsla för att inte verka nog seriös i högskole- och universitetsbranschen, vilket leder till tråkiga montrar, osäker monterpersonal och dålig kommunikation med mässbesökarna.

I Södertörns monter kunde besökarna (gymnasieungdomar) delta i en tävling som gick ut på att de skulle gå runt med en Södertörnballong på mässan och samla stämplar på ett kort, lämna in kortet och ha chans att vinna fint pris. Tävlingen hade knappast behövts. Alla ville ha ballonger ändå. När det var som mest tryck väntade 200 personer i kö.


Ballongerna blev en snackis på mässan, Södertörns monter stack ut och drog till sig besökare. Tillsammans med en peppad och driven monterpersonal (jag hade också gett dem en duvning i monteragerande) uppfylldes de högt ställda målen redan första dagen.


Dessutom vandrade 5 000 ballongprydda levande reklampelare under mässan. Och ballongerna levde vidare på tunnelbanan och på stan. Ballongerna syntes även i TV4 under kvällen när de gjorde ett kamerasvep över T-centralen.

Södertörns Högskola behövde verkligen den här kicken. Och till de avundsjuka och sura utställare som tyckte att Södertörn fick för mycket uppmärksamhet på mässan säger jag bara: se och lär och gör något roligt själva nästa gång!

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,
Och här är en bloggare som skriver om sin positiva upplevelse av Södertörns mässdeltagande.

6 kommentarer:

Anonym sa...

Bra jobbat!

Åsa Dahlqvist sa...

Tack, Lena! Det är ju oftast det enkla som funkar bäst. Även om kanske inte monterpersonalen tyckte att det var så enkelt att under två daga fylla 3 500 ballonger med heliumgas. ;-)

Unknown sa...

5000 ballonger!

3500 första dagen och strax före lunch andra dagen var de resterande 1500 ballongerna slut.

Tack Åsa!

Åsa Dahlqvist sa...

Jag ändrar direkt Charlotte. 5 000 ballonger fick ni blåsa upp under två dagar... Puh!

Anonym sa...

Vilken kul idé : )
Vi har planerat att ha så eftersom vi är sponsrade med helium redan och då vi riktar in oss till barn. Skönt att se att det funkar.

Åsa Dahlqvist sa...

Det låter som en bra idé. Om ni inte misstänker att många andra kommer att göra samma sak under mässan. Lycka till!