2008-09-29

Lite varmare, lite luddigare

Så precist uttryckt av Martina Haag när hon beskriver hur hon känner sig efter några dagar på bokmässan. Det är kanske något för alla utställare att fundera på: Hur får vi människor att känna sig lite varmare, lite luddigare efter ett besök hos oss?

Se hela inslaget på DN:s webb-tv. Horace Engdals uttalande om att försöka tänka positivt om bokmässan är också oslagbart: "Belinda Olsson sa en gång att det (bokmässan) inte är cancer utan underhållning, det är värt att tänka på."

Kommentarer från Memmas förra blogg:

Postat av: Carl

Intressant försvenskning av det engelska uttrycket "warm and fuzzy". Jag tror att det svenska "mysig" ligger ganska nära. Som man känner sig när man sett "När Harry mötte Sally" hemma i vardagsrumssoffan med flanellpjamasen på. Jag tror Bokmässan har det extra bra förspännt för att framkalla denna känsla. Att läsa böcker förknippas ju med en viss långsamhet och lugn och de flesta författare som uppträder på bokmässan är ju ganska "litterära". Man känner sig kanske inte lika "varm och luddig" om man läser något av James Elroy stående på grön linje från Västerort klockan sju en tisdagmorgon. Men då kan man ju alltid ta till - Martina Haag.

2008-09-27 @ 12:30:21
Postat av: Åsa

Det är kanske inte själva bokläsandet som får en att bli varm och luddig på bokmässan. Jag tror att det handlar om att vara mitt i ett hav av böcker, bokälskare, författare, företag som arbetar med böcker... Man tumlar runt och blir trött och lycklig. Man kommer hem en upplevelse rikare.

Och denna känsla borde alla utställare och alla mässarrangörer sträva efter att uppnå hos sina besökare, oavsett bransch.

2008-09-29 @ 11:36:00
URL: http://meetingmemma.blogg.se/

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

Inga kommentarer: