2009-11-12

Hard Rock Café rockar igen

Huga, min blogg håller på att utvecklas till en klagomur. Men det är det intressant att se hur olika företag tar emot klagomål.

Så här skrev jag till Hard Rock Café i måndags kväll:

Från: info@memma.se
Ämne: Missnöjd inte ännu kund
Datum: må 9 nov 2009 20.48.26 GMT+01:00
Till: stockholm@hardrock.se


Hej!

Jag vill bara informera om vad som hände oss i helgen. Något som gjorde att vår söndag som började i förväntan inför det stundande besöker på Hard Rock Café slutade i besvikelse.

Vi hade besök av en familj från en annan stad och ringde på lördag kväll till Hard Rock Café för att boka bord till dagen därpå, alltså till söndagen den 8 november.

Han som svarade hos er på lördagskvällen kunde bara engelska ("Hi dude!") och var i och för sig mycket trevlig. Han sa att vi absolut inte behövde boka bord utan det var bara att droppa in under söndagen, det skulle finnas plats för oss två familjer (4 vuxna och 5 barn).

Sagt och gjort. Vi åkte in till Odenplan på söndagen, hittade till slut parkeringsplatser och tågade bort mot Hard Rock Café med förväntansfulla barn.

När vi kommer dit är lokalen full med folk och tjejen som tar emot oss frågar direkt om vi har bokat bord. Vi säger att vi hade ringt i går och att personen vi pratat med sa att vi inte behövde boka bord. Hon säger att det alltid brukar vara fullt med folk på söndagar och att man verkligen måste boka bord.

Vi kunde naturligtvis inte vänta i 50 minuter (barnen är mellan 1 och 7 år) för att få ett bord så vi fick gå till ett närliggande café där de hade pannkakor (ett krav från de besvikna barnen) och käka i stället...

Sådana här missar borde inte få hända på ett ställe som Hard Rock Café. Personalen måste ge rätt information. Det kändes också snopet att vi inte fick någon som helst kompensation, förutom en ursäkt av personalen. Jag kräver ingen kompensation nu, men jag vill bara att ni ska veta vad som hände, så ni kan undvika att fler blir lurade på det här sättet.

Bästa hälsningar,
Åsa Dahlqvist

De svarade dagen därpå:

Från: sara@hardrock.se
Ämne: RE: Missnöjd inte ännu kund
Datum: ti 10 nov 2009 15.22.31 GMT+01:00
Till: info@memma.se

Hej Åsa,

Tack för din information, jag ska verkligen ta det med personen som svarade i telefon, vi rekommenderar alltid våra gäster att boka bord då vi oftast har mycket bokat.

Maila mig gärna nästa gång ni vill komma så hjläper jag er med bokningen.

Hör gärna av dig igen om du har några frågor eller funderingar!

Hälsningar


Sara Åberg

Sales and Marketing Coordinator

Snabbt svar och löfte om extra service vid nästa bokning. Inget utöver förväntningarna, men godkänt. Min relation till Hard Rock Café är nu återställd.

Vi kunder har oftast stor förståelse för att misstag begås. Det är mänskligt. En missnöjd kund som blir väl behandlad blir i de flesta fall mer nöjd och mer lojal mot företaget än före klagomålet.

1 kommentar:

Anonym sa...

haha du skulle döpt inlägget till "hard rock café KROCKAR igen" :D haha :DD

lindshe.blogg.se