2009-02-26

Skämmes på er alla landsförrädare!

Det är sällan jag ser på TV-nyheterna nuförtiden. Jag inbillar mig att jag får i mig det viktigaste genom morgontidningen och internet. Men i går orkade vi inte stiga upp från soffan efter det nya lovande serien "Lie to me" och stannade kvar framför TV4-nyheterna. Förutom endel snuttifierade viktiga nyheter hade nyheterna två inslag om Saab. Jag vet att jag bara borde rycka på axlarna åt sådana här dumheter, men nu får det vara nog.

Det verkar som att journalisterna på TV4 tillsammans med resten av sina kollegor bestämt sig för att det är statens och regeringens fel i allmänhet och Maud Olofssons fel i synnerhet att Saab (som inte ens är svenskägt) håller på att gå i konkurs.

Det första inslaget i detta ämne gick ut på att regeringen (Maud Olofsson) vägrar att se till att Tullverket låter Saab få sina reservdelar utan att betala för sig. Senare i ekonomidelen "avslöjade" de även att Maud kör en utländsk bil (indignerat darr på rösten)! För några dagar sedan grävde ju några andra skarpa reportrar fram att regeringen och statliga myndigheter inte alltid väljer svenska bilar, nej, de använde uttrycket ratar svenska bilar.

Bort med all handelsteori! Enligt Sveriges samlade journalistkår bör ett land alltid köpa det man har producerat själv, oavsett om det finns andra länder som kan göra det bättre. Vi svenskar bör köpa Saab trots att de gör sämre bilar. Kosta vad det kosta vill.

Jag förutsätter att alla journalister också bara köper Saab och Volvo, eftersom de verkar anse att det är en stor synd att göra något annat. Egentligen borde väl alla svenskar som inte köpt inhemska bilar skämmas? Jag ser en angivarkultur växa fram:
- Hej, jag vill inte säga vem jag är, men familjen Andersson på Trädgårdsgatan 17 är landsförrädare, jag såg dem i Renault-bilhallen i förrgår.
-Okej, det blir landsförvisning. Gillar de franska bilar så kan de väl flytta till det där grodätande landet.

Ps. Själv kör jag Volvo. Jag värnar om mitt fosterland. Ds.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

3 kommentarer:

Anonym sa...

Exakt! Precis! Man blir bara förbannad - eller kanske snarare utmattad - på alltihop. Tack och lov att regeringen inte vill satsa våra surt förvärvade skattemedel i ett konkurshotat företag! Måste finnas bättre ställen att lägga pengarna.

Familjen Samuelsson sa...

Håller med men är väldigt nyfiken på hur man kommer att se på detta om några år. Om jag fattat debatten hemma rätt så är väl Sahlin inne på tv4reportrarnas linje och tycker att "regeringen måste göra något", men det är väldigt oklart vad som ska göras. I dagsläget framstår väl Sahlin som otydlig. Men hur kommer man att se på det några år efter att Saab läggs ner - Om det nu blir så. Även om inte Saab säljs i så stora volymer så finns det väl folk som älskar framförallt de gamla modellerna. Kommer Sahlin (och Tv4reportrarna) då att framstå som de enda som ville RÄDDA saab?

Åsa Dahlqvist sa...

Ja, men hur mycket pengar får nostalgin kosta?