2011-04-19

Elmiamässor leder facebook-liga

UPPDATERING: Bok & Bibliotek leder numera mässornas facebook-liga, tätt följd av Elmiamässorna nedan. Känner du till en svensk mässa som har mer än 5 152 fans, hojta till!

Elmia Lantbruk har 4 610, Elmia Game Fair har i skrivande stund 4 161 fans och SkogsElmia meddelade igår att de nu har över 4 000 personer som gillar deras facebooksida. Vad jag vet är det svenska rekord bland mässorna. Jag har funderat på varför just dessa mässor har många fler fans än t ex Allt för sjön, TUR-mässan eller Stockholm Furniture Fair, och ser följande fem succefaktorer:

1. Dagliga uppdateringar.

2. Skriver om mässplaneringen "behind the scenes".


















3. Är nära målgruppen och skriver om saker som intresserar dem.





























4. Höjer förväntningarna på vad som ska hända på mässan.





























5. Och sist men inte minst: involverar viktiga samarbetspartner och utställare.











Allt detta skapar intresse och dialog mellan arrangör, utställare, samarbetspartner och besökare. Precis så som riktigt bra facebooksidor för mässor ska fungera.

4 kommentarer:

Veronika Albert sa...

Trevligt att du lyfter oss som goda exempel Åsa! Vi gillar den kommunikation som uppstår på Facebook. /Veronika Albert, Elmia

Torbjörn Johnsen sa...

Mycket trevligt Åsa, men rätt ska vara rätt: Bok & Bibliotek har faktiskt några fler vänner än Elmia Lantbruk. Men det känns onekligen smickrande att vara tvåa efter en sådan mässa och väldigt stimulerande att våra "basnäringsmässor" som SkogsElmia och Elmia Lantbruk kan vara spjutspetsar in i nya tider:-)
Torbjörn Johnsen, Elmia

Åsa Dahlqvist sa...

Ja, det så klart. Tyckte jag hade scannat av de flesta stora mässor, men missade en av de största. Heja Bok & Bibliotek med över 5 000 gillare!

Anonym sa...

Fotomässan ligger på 5038 fans på Facebook.