2011-04-19

Elmiamässor leder facebook-liga

UPPDATERING: Bok & Bibliotek leder numera mässornas facebook-liga, tätt följd av Elmiamässorna nedan. Känner du till en svensk mässa som har mer än 5 152 fans, hojta till!

Elmia Lantbruk har 4 610, Elmia Game Fair har i skrivande stund 4 161 fans och SkogsElmia meddelade igår att de nu har över 4 000 personer som gillar deras facebooksida. Vad jag vet är det svenska rekord bland mässorna. Jag har funderat på varför just dessa mässor har många fler fans än t ex Allt för sjön, TUR-mässan eller Stockholm Furniture Fair, och ser följande fem succefaktorer:

1. Dagliga uppdateringar.

2. Skriver om mässplaneringen "behind the scenes".


















3. Är nära målgruppen och skriver om saker som intresserar dem.





























4. Höjer förväntningarna på vad som ska hända på mässan.





























5. Och sist men inte minst: involverar viktiga samarbetspartner och utställare.











Allt detta skapar intresse och dialog mellan arrangör, utställare, samarbetspartner och besökare. Precis så som riktigt bra facebooksidor för mässor ska fungera.

2011-04-11

Mässgurus på Fotografiska

I morgon har Mikael och Ellen från Mässguru bjudit in till möte för mässgurunätverket. Jag vet inte vad jag ser fram emot mest, att få träffa Mikael, Ellen och Tina och diskutera spännande samarbeten eller att äntligen få uppleva Fotografiska muséet. Det är nämligen där vi ska hålla hus.

Foto från den kommande utställningen med kanadensaren Edward Burtynsky, 22 april - 26 juni 2011.

2011-04-06

Mis metod mot muntorrhet

I går när jag besökte Mötestorget passade jag också på att lyssna på Mi Ridell som gav ett smakprov på hennes föreläsningar om kroppsspråk. Jag kan verkligen rekommendera henne. Hon var naturligvis underhållande, men hade också många bra och praktiska tips. Bland annat hur man kan bli av med sin tillfälliga muntorrhet om man inte har vatten i närheten eller om man inte vill stå och klunka i sig vatten hela tiden (vilket kan ge ett nervöst intryck):

Bit dig i tungspetsen.

Det fungerar faktiskt. Salivproduktionen ökar. Och samtidigt som man biter sig i tungspetsen kan man låta den man pratar med få en syl i vädret. Minst två flugor i en smäll.

2011-04-05

Ljudet av en mässa

Jag gjorde en kort visit på Mötestorget i dag. Direkt när jag kom in på mässan hörde jag att det var en bra mässa. Jag vill inte skryta, men efter 12 år i mässbranschen kan jag höra om en mässa är lyckad eller inte.

Lyckad mässa: Ett jämt, ganska högt sorl över hela mässlokalen.

Inte så lyckad mässa: Ojämt sorl. Man kan lokalisera olika samtal i lokalen och kanske hörs enstaka stolskrap eller ännu värre, fotsteg.

Prova nästa gång du besöker en mässa, hur låter den?

Ett väl utvecklat mässöra.

2011-04-04

Alla är där nu

Visste du att 4 miljoner svenskar har ett facebook-konto? Och att 2 miljoner av dem använder facebook i mobilen? Nu finns det ingen anledning att inte skapa en facebook-sida för ditt företag.
För inspiration, här är några riktigt bra:

Museum: Fotografiska

Fritidsanläggning: Idre Fjäll

Bibliotek: Stockholms stadsbibliotek

Mässa: Inköpsmässan Precious

Och så Memmas egen såklart: Memma kommunikation

Jag tar gärna emot fler tips på riktigt bra facebook-sidor för mässor och event!

2011-04-01

Någon med mig skämta aprilo?

Det har skämtats å det vildaste på internet i dag. Fredagen har nog bidragit till roliga timmen-känslan.

Det här är dagens mest komiska aprilskämt på nätet, dubbelklicka för att se hela bilden:



Det här var det mest överraskade aprilskämtet, från det annars så seriösa Linkedin:

Och Memmas eget skämt, det var nog det sämsta. Ingen gick på det, om de ens brydde sig. Men kanske är det bra att vara dålig på att ljuga?