2009-09-24

Kvitter på Bokmässan

Hur många andra mässor har så flitiga twittrare som Bokmässan? Kanske beror det på att målgruppen är intresserade av kommunikation och språk. Men är det inte något att ta efter för andra mässor - en gratis kanal där de som twittrar om mässan känner gemenskap, arrangören kan informera om det som händer på mässan, utställare kan berätta om sina erbjudanden och besökarna kan ställa frågor och ge ögonblicksbilder. Och de som läser inläggen blir intresserade av att delta.

Exempel på före mässan-twitter om Bokmässan:


Under mässan finns det en storbildsskärm med twitterflödet. Vilken bra idé!

Och naturligtvis twittras det enormt mycket. Bara medan jag skrivit det här har det kommit upp nästan 200 nya meddelanden från twittrande besökare och utställare på Bokmässan. Och kanske får man möjlighet att träffa twitterkompisar på riktigt för första gången!

Och här nedan senaste twittret (klicka på bilden så blir den större). En person vill låna en iPhone-laddare, en annan berättar om att baren snart öppnar. Visst känner man stämningen!

2009-09-22

Höstragg

Hela tidningen är fullspäckad med intressanta artiklar för dig som jobbar med mässor och events. Och kolla in sidan 49. Där är jag och helt otippat skriver en krönika om höstragg.