2009-01-28

Nedräkning i Nässjö

Det är hårt arbete i verkstaden på Träcentrum i Nässjö. Nästa vecka startar Stockholm Furniture Fair och studenterna på Yrkeshögskolan ska delta med egen monter, AG28/AG29. Målet är att de ska få kontakt med företag som vill rekrytera studenterna eller ta emot studenter på praktikplats (som ibland är upp till två månader).

Budskapet är tydligt och lite provocerande:
2 månader gratis - vi kan bli din bästa medarbetare eller värsta konkurrent!

Just nu är det stressigt. Montern ska byggas klart. Det ska målas. Ljuset ska fungera. Alla bitar ska falla på plats. Men tänk, om en vecka är ni där i Stockholm, med en egen monter och fullt med möjigheter att skapa kontakter med potentiella arbetsgivare.

Heja, mässgruppen!

2009-01-27

Postkodlotteriet - för fegisar

Jag ryser varje gång jag ser Postkodlotteriets reklam. Rickard Sjöberg spänner sina blå ögon i mig och berättar varför just jag borde köpa en Postkodlott. Bakom det proffsiga leendet anas en iskall hotfull ton. Han vädjar till människors osäkerhet och rädsla för att bli förlorare bland vinnare:

1. Din lott ligger här hos oss, det enda du måste göra är att aktivera den.
2. Tänk om du inte aktiverar (dvs köper) din lott och alla dina grannar vinner. Då skulle du ångra dig va! Då skulle du få stå där och gräma dig och glutta genom persiennerna på den spontana glädjefest utvecklades på gatan.
3. Aktivera lotten. Och stöd barnen i Afrika (som om det vore det enda sättet att göra det).

Rickard, du kan inte hota mig på det viset. Pengar till välgörenhet kan jag skänka ändå. Utan att någon vinnare snor åt sig en del av potten.
Visst känns hans leende en aning hotfullt?

2009-01-25

Kaffeabstinent omkörning på mässan

Här är ytterligare ett bevis på att allt du gör på mässan kommunicerar något om ditt företag. Acura, Hondas lyxbilmärke, slutar bjuda på kaffe på den stora bilmässan i Tyskland. Borta är den tjusiga kaffebryggaren och inte ens en pressträff kunde de ordna. I stället för en artikel i Dagens Nyheter om den senaste bilmodellen fick Acura en liten puff om att de är omkörda av Subaru i kafferejset. Och anar man inte en underton om att "det går nog inte så bra för Acura längre..."?


Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

2009-01-14

Kloning

Bland det fånigaste jag vet är när någon säger: "Jag har så mycket att göra, jag skulle behöva klona mig själv." Som om det vore en lösning.

Men just i dag skulle jag inte tacka nej till ett litet kloningsförsök.

Undrar om Dolly fick mycket gjort..?

2009-01-12

Nej, Johan Glans!

Hamnade i brist på annat framför Guldbaggegalan i kväll. Visst hade jag väntat mig att det skulle bli pinsamt, ni vet "Jag vill tacka...". Men jag trodde inte att jag skulle få sitta och skämmas å Johan Glans vägnar.

För att tala filmspråk nådde jag min rambopunkt när filmgalans värd, herr Glans, visade sin och Björn Gustafssons parodifilmPatrik 1.5. Den var homofobisk, rasistik och plump. Och den verkade aldrig ta slut. Jag tänkte: "Det måste komma en smart twist i slutet!", men det gjorde det inte. Det var bland det sämsta jag har sett, och då räknar jag även med kategorin Roliga timmen klass 6 Hemängsskolan, Sunderbyn.

Såg ni Torkel Peterssons min efteråt? Alla andra skrattade artigt. Torkels ansikte var stelt och munnen ett streck. All heder åt honom.

Eller vad tycker ni? Var det bara jag och Torkel som överreagerade?

Läs om mer om Guldbaggen här eller här.


Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

Nyfiket är räddat

Sara är tillbaka. Hon hade bara varit på semester. Puh!

2009-01-07

Trojansk ponny

-Mamma, vad är konkurs? frågar 6-åringen.
- När det går dåligt för ett företag så att det inte har några pengar kvar.
- Mamma, vad är ekonomi?
- Det har med pengar att göra. Om du har mycket pengar i spargrisen har du mest troligt en bra ekonomi.
- Mamma, vad betyder den fria konkurrensen är grunden till en stark ekonomi?
- Men var har du hört alla dessa uttryck?
- I My Little Pony-filmen.

Där ser man.

Snacka om den totala motsatsen till de tappra försök till indoktrinering som vi barn utsattes för i DDR-Sverige, läs bland annat min favoritbloggerska Ulrikas upplevelse av ett militärjuntaförhör i skolaulan.

2009-01-05

Bottennapp på Nordpoolen

I söndags besökte vi äventyrsbadet Nordpoolen, Bodens stora attraktion. Jag och min man ville köpa en dyrare biljett för att även kunna besöka relaxen. Min syster och svåger, som också var med, skulle då kunna passa våra barn.

Kassörskan: Ska inte barnen också ha relaxbiljett?
Jag: Nej.
Kassörskan: Ni får inte lämna barnen ensamma på äventyrsbadet!!
Jag: Nej, det ska vi naturligtvis inte, vi är fler vuxna som -
Kassörskan: Och ni får inte ta med barnen på relaxen, varken uppe eller nere! Det är vi mycket noga med!
Jag: Nej, vi är ju fler vuxna som ska turas om -
Kassörskan: Vi har blivit strängare med det här bara så att ni vet.
Jag: Okej. Jag känner inte längre för relaxen. Vi tar de billigare biljetterna.

Vi var inte beredda på att bli misstänkta för att vara fuskare och ansvarslösa föräldrar. Vi var ju bara kunder som ville betala lite mer.

Hade det inte varit för barnen hade jag vänt i kassan och åkt till Ruter Retrocafé och lugnat ner mig med en riktig kopp kaffe och en bit radiokaka.